Українського актора Дмитра Лінартовича, відомого по головній ролі у фільмі "ТойХтоПройшовКрізьВогонь", мобілізували в армію.

Про це на своїй сторінці в Facebook повідомила співробітниця Державного агентства України з питань кіно Олена Чередниченко.

Лінартович задіяний у зйомках фільму "Толока" Михайла Іллєнка, де грає одну з головних ролей. Держкіно просить про відстрочку від служби в АТО українського актора.

"У наших професійних збройних силах вже вичерпалися всі ресурси, раз у вогонь кидають артистів, письменників, музикантів, музейних працівників, наукових співробітників?", - задається питанням Чередниченко.

"Ах, так. У нас же немає війни. У нас антитерористична операція, в якій армія, згідно з Конституцією, не може брати участі. Тому нехай з терористами воюють артисти", - підсумовує представник Держкіно.

Популярні новини зараз
Номер буде заблоковано: абоненти Lifecell можуть втратити найдорожче Гороскоп на тиждень 18-24 березня для всіх знаків Зодіаку: легкий шлях Скорпіонів, відмова Тельців та труднощі Риб Не виїде закордон ніхто: у Міграційній службі закликали українців до перевірок Якщо не встигли здати в банк – радійте: монети номіналом 5 копійок можна дорого продати
Показати ще

Читайте також: 400 священиків Київського патріархату вирушають в АТО (фото)

Дмитро Лінартович першу велику роль зіграв у фільмі Михайла Іллєнка "Невелика подорож на великій каруселі" (2002). Успіх акторові принесла головна роль у фільмі Іллєнка "ТойХтоПройшовКрізьВогонь" (2012). Лінартович зіграв військового пілота, який після війни потрапив у Канаду, де несподівано для себе став вождем індіанського племені.

Також актор Дмитро Лінартович грає на сцені театру "Київ".

Нагадаємо, нещодавно на проходження військової підготовки у 169-му навчальному центрі Сухопутних військ у селищі Десна Чернігівської області відбув телеведучий Роман Вінтонів (Майкл Щур). Міністерство інформаційної політики прийняло рішення залучити його до проекту Embedded Journalism.