Напередодні Дня Незалежності в міжнародному аеропорту "Київ" пройде фестиваль петриківського розпису "Петриківка під небом".

Про це повідомляє прес-служба аеропорту.

"Особливою подією арт-проекту стане розфарбування лавок для відпочинку, встановлених перед терміналом"А". Художниця Гали на Назаренко разом з послами іноземних держав розмалює чотири лавки. Кожен з почесних послів пензлем- "кошачком" відтворює на панелях лавок петриківський квітка, травинку чи іншої мотив за своїм бажанням. Така спільна міжнародна творчість на лавках у стилі петриківського розпису буде прикрашати територію аеропорту "Київ" довгі роки", - йдеться в повідомленні прес-служби.

Читайте також: Вишиванка у тренді: у Києві з'явилися лавки з орнаментом (фото)

Відкриття проекту "Петриківка під небом", присвяченого Дню Незалежності України, відбудеться 20 серпня. У цей день в терміналі "А" відкриється виставка картин і предметів побуту, розписаних Петриківкою.

Популярні новини зараз
Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів
Показати ще

Планується, що в рамках арт-проекту пройде показ колекції одягу, прикрашеного петриківськими орнаментами.

Також художниця проведе майстер-клас з розпису для всіх бажаючих навчитися малювати "лука", "бігунки" і калину. Організатори встановили дрес-код події - відвідувачі повинні одягнути вишиванку.