Інтернет буквально рясніє скаргами українців про крадіжки речей з посилок. Замість дорогих телефонів на пошті вони отримують пляшки з водою, а гаджети підміняють пластиковим непотребом.

Украли засіб для інтимної гігієни

Житель Житомира поскаржився, що з посилки, яку він відправляв у Дніпропетровськ, зник телефон вартістю 3200 грн.

"Два місяці тому я відправив його посилкою. У дніпропетровському відділенні по вул. Семафорній, 31. відповідали, що за посилкою так ніхто і не прийшов. Я її відкликав назад, забирав на вул. Хлібній. Але отримав тільки коробку. Що я зробив неправильно - так це те, що відкрив її за дверима. Відділення закривалося, не хотів їх затримувати. Всередині замість мого телефону лежали дві пляшечки з ліків, в які було налито води рівно з вагу моєї посилки", - поскаржився житомирянин.

Він додає, що відразу хотів скласти акт. Але працівники пошти відмовили.

Популярні новини зараз
Пенсії пропонують підняти на 60%: щоб більше не перебиватися копійками Подорожчає одна з критично важливих комунальних послуг: який тариф хочуть встановити Закочуйте рукави – ще доведеться попрацювати: кого з українців не відпустять на пенсію у 2024 році Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики
Показати ще

"Сказали, що не бачили, що я там відправляв. Хоча одна із них допомагала пакувати терефон на відправлення. Я звертався на "гарячу лінію" Укрпошти. Там через місяць повідомили, що перевірку провели. І "їхні працівники ні в чому не винні та скрізь праві", - уточнив чоловік.

Тиждень тому Наталія з Хмельницького замість флешки отримапластикові детальки.

"Отримала сьогодні рекомендованого листа, розкрила вже вдома. Замість 16-гигової флешки - дві пластикові фігулінкі, за розміром схожі, коли конверт запечатаний. Відмінно працюєте!", - залишила відгук жінка та виклала фото.

"У мене вкрали з посилки духи і засіб для інтимної гігієни. Ганьба!" - написала Інна з Херсону, яка чекала на посилку з Запоріжжя.

Юлія з Харкова скаржиться, що у відділенні на пр. Московському, 210, з посилки вкрали дитячі черевики.

"Дитина залишилася босою. Найбільш прикро, що нічого не доведеш!", - обурюється жінка.

Найбільше скарг на крадіжки з закордонних відправлень. В Олександри Борисової з Харкова зникла посилка по дорозі з Франції.

"Відправник перевірений. Пошта Франції підтвердила, що посилка перетнула кордон із Україною. А на сайт Укрпошти видає, що посилки не існує", - написала відгук в інтернеті жінка.

За крадіжки отримують умовні терміни

Відомо, що у квітні цього року оператор "Укрпошти" з села Іванівка Новоукраїнського району Кіровоградської області отримала один рік іспитового строку з позбавленням права займатись діяльністю пов'язаною із матеріальною відповідальністю. Жіночка забирала собі гроші селян, які відправляли перекази та платили через відділення за електроенергію. Украла 20 тис. грн. Коли її викрили, то нечесна касирка пообіцяли повернути всі гроші, і навіть написала начальнику розписку. Але цього не зробила. Тому, співробітники і звернулися в міліцію.

Оператор "Укрпошти" в Одесі на пр. Маршала Жукова, 30, видавала клієнтам посилки, а гроші за них залишала собі. На дев'яти посилках вона заробила 3,2 тис. грн. На суді розкаялася та пояснила, що були потрібні гроші. Отримала півтора роки умовно.

Киянин 44-річний Олександр каже, що постійно купує за кордоном речі та техніку. Раніше проблем у нього ніколи не виникало.

"Саме з початку року відчув "покращення". Якихось дрібниць не вистачало в посилках. Річ у тім, що заяву про зникнення має писати відправник. Тобто, магазин тієї країни, де я щось замовляв. Тому ніхто і не бежить в міліцію. Дуже багато країн відмовилися взагалі щось в Україну відправляти. І саме через постійні крадіжки. Страхувати відправлення теж не варіант, чим більша сума цінності буде вказана, тим більша ймовірність, що посилку відкриють. Також, за пересилку товару довелося би дуже дорого платити", - поділився досвідом Олександр.

В "Укрпошті" пообіцяли, що до кінця тижня дадуть відповіді на наш офіційний запит. Ми їх обов'язково опублікуємо.