Протягом року з полону бойовиків вдалося звільнити 2852 людини. Про це повідомила народний депутат, уповноважений президента з мирного врегулювання конфлікту в Донбасі Ірина Геращенко.

"За уточненою інформацією СБУ (вона уточнюється щотижня), протягом року з полону бойовиків вдалося звільнити 2852 людини. Залишаються в полоні 172 людини. Цифра змінюється і завдяки тому, що вдається звільнити хлопців, і тому, що, на жаль, не підтверджується інформація про полон ... Проводиться робота з пошуку зниклих безвісти та ідентифікації загиблих", - написала Геращенко на своїй сторінці у Facebook.

За її словами, на сьогодні зниклими в зоні АТО вважаються 846 людини.

Геращенко також прокоментувала зрив бойовиками обміну своїх полонених на 13 полонених українських військових.

"Вчора звльнення зірвалося. Це стало зрозуміло зранку, коли до місця звільнення приїхали не лише причетні до цього силовики і інші залучені до процесу, але і любителі телекамер і тд... Так , звільнення зірвалось через підлість бойовиків. Але, на жаль, і через непомірну активність деяких інших людей - чи то через нерозуміння ситуації, чи то через надмірне бажання попіаритися на такій важкій темі", - заявила Геращенко.

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

Читайте також: Тандит пояснив, чому зірвався обмін полоненими

Нардеп зазначила, що була шокована тим, як журналісти в прямому ефірі "називають людей - нехай навіть злочинців, звільнення яких домагалися бойовики - обмінним фондом".

"Це ж люди, це не тварини, шановні журналісти, не весь робочий сленг варто видавати в ефір! але ще більше шокована деякими учасниками цього сюжету, які в ефірі говорили по телефону з сепаратистами, заради піару розкриваючи деталі і видаючи на публіку нюанси переговорів. Ви хоч розумієте, що ви робите? І на який ризик наражаєте тих наших хлопців, які залишаються в полоні?", - написала Геращенко.

Нагадаємо, 16 серпня зірвався обмін полоненими, який готували протягом трьох місяців.