При будівництві дитячого майданчика в Одесі знайшли скарб родом з СРСР.

На вулиці Рози Люксембург було закопано 50 тисяч радянських рублів 1961 року випуску, передає Траса Е-95.

"Під час розчищення порожньої ділянки, звідки ми вивезли 30 вантажівок сміття, виявили скарб. Коли я приїхав на об'єкт, побачив, що діти бігають з пачками купюр ", - розповів підприємець Ігор Плехов, який керує будівництвом майданчика.

Місцева мешканка Зінаїда Сарабеева розповіла, що багато років тому на цій ділянці жила сім'я Калініних, якій скоріш за все і належали гроші.

Читайте також: В Росії знайшли скарб часів Івана Грозного

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Для пенсіонерів буде більше грошей у квітні Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

"Вони жили дуже скромно і, судячи із зовнішнього вигляду, економили навіть на шматку мила і пральному порошку. А адже на ці гроші в ті роки можна було купити п'ять найпрестижніших у Радянському Союзі автомобілів ГАЗ -24 "Волга" або, наприклад, десять машин "Москвич". Про те, що гроші належали цій родині, говорить той факт, що 50 тисяч рублів були загорнуті в бланки накладних залізничної станції Рені, де працювала Калініна. На них навіть було вказане її прізвище ", - додала жінка.

Зате тепер неймовірна за мірками СРСР сума грошей перетворилася на кольорові фантики для дитячих ігор.