Липень 2015 року визнали найспекотнішим місяцем в історії метеоспостережень. Їх ведуть з кінця ХІХ століття.

Про це пише УНІАН, із посиланням на NASA та Метеорологічне управління Японії.

"Дослідження річних кілець дерев, кернів льоду і коралових утворень в океані показали, що температура на Землі в даний час є найвищою, принаймні, з 2000 р. до н.е.", - ідеться у повідомленні.

Читайте також: Через спеку в Тернополі жінка роздяглася догола прямо на вулиці

Згідно інформації, в липні цього року середня температура перевищила попередній рекорд липня 2011 року на 0,02 градуса за Цельсієм. Кожен місяць першого півріччя потрапив до четвірки найспекотніших в історії.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців
Показати ще

В декількох країнах погода була наскільки спекотною, що її жертвами стали сотні людей.

Наприклад, у Єгипті від спеки померли 92 людини. У Японії за тиждень жертвами стали понад 30 осіб. Сотні людей померли в Індії та Пакистані.

Нагадаємо, 10 серпня в Києві зафіксували рекорд температури - стовпчики термометрів показали +34,7 градуса за Цельсієм. Дане значення побило попередній рекорд 1931 року.