У Львівській області в неділю відбулися європейські Дні добросусідства "Кордон 835". Під час свята за день через польсько-український кордон пройшли дві тисячі громадян обох країн.

Про це передає прес-служба Держприкордонслужби.

Святкування вже вдванадцяте проходило на українсько-польському кордоні, поблизу прикордонного знаку номер 835 відділу прикордонної служби "Морозовичі".

Спеціально для цієї події було споруджено понтонний міст через річку Буг. Він не тільки символічно, але і практично поєднав Україну і Польщу. Зокрема, два сусідніх села Кречів і Крилов. Таким чином, учасники цьогорічного святкування мали можливість безперешкодно потрапити на різні береги річки і за кілька хвилин побувати і в Україні, і в Європейському Союзі.

"Дотримання всіх процедур забезпечили прикордонники і працівники ГФС в тимчасово розгорнутих пунктах пропуску, в безпосередній близькості від понтонного мосту", - йдеться в повідомленні.

Популярні новини зараз
"Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

Читайте також: Україна може розраховувати на підтримку Польщі - Дуда

Крім того, з нагоди відкриття кордону, на березі Бугу також провели спортивні змагання, ярмарок, майстер-класи народних умільців та презентацію традиційних страв прибужанской кухні.

"В рамках європейських Днів добросусідства" Кордон 835 "за день послугами тимчасового пункту пропуску скористалися близько двох тисяч громадян Польщі та України", - додали в ДПСУ.