Від часу бойових дій капеланське служіння пройшли декілька сотень священиків Української греко-католицької церкви, наразі в зоні АТО є близько 40 військових капеланів.

Про це в Івано-Франківську повідомив глава УКГЦ Святослав (Шевчук), повідомляє Радіо Свобода.

За його словами, цифри постійно змінюються, бо відбувається ротація священиків.

Як заявив Святослав, військові капелани перед відправленням до війська проходять спеціальний вишкіл, а після повернення з зони АТО потребують реабілітації, адже, як й інші бійці, повертаються з посттравматичним синдромом.

Читайте також: 400 священиків Київського патріархату вирушають в АТО (фото)

Популярні новини зараз
Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Наразі, як зазначив глава УГКЦ, капелани (УГКЦ і інших церков) перебувають у зоні АТО на правах волонтерів, "іншої правової бази, яка б регламентувала побут наших капеланів там, не існує". Ухвалене певне положення про капеланську службу в армії, але "воно до кінця ще не зафункціонувало".

У випадку поранення священика турботу про його лікування, реабілітацію бере на себе церква, додав глава УГКЦ.

В Івано-Франківську проходить Патріарший Собор УГКЦ за участю делегатів із 57 країн. На ньому, серед інших питань, йтиметься і про капеланство.

25 серпня учасники Собору провели в Меморіальному сквері панахиду по загиблим героям України.