У Чорному морі незабаром стартують наймасштабніші військові навчання за всю історію НАТО - "Sea Breeze – 2015".

Як повідомляє Міноборони, навчання почнуться 31 серпня і пройдуть до 12 вересня в акваторії Чорного моря. У Sea Breeze-2015 братимуть участь до 2,5 тисяч військовослужбовців з різних країн, пише dnepr.info.

Збройні сили України направлять туди одну тисячу військовослужбовців, до дев'яти кораблів, до восьми літаків і вертольотів і ще до 50 одиниць колісної техніки. Також Держприкордонна служба – 10 патрульних катерів.

Сполучені Штати Америки заявили про готовність направити на навчання до тисячі військовослужбовців з озброєнням і військовою технікою, до п'яти кораблів, до двух підводних човнів, до шести літаків і вертольотів, до 40 одиниць колісної техніки.

Читайте також: Найкращі воїни США та Грузії приїдуть навчати наших військових - Мамулашвілі

Популярні новини зараз
Війна не закінчиться ні в 2024, ні навіть у 2025: переможниця "Битви екстрасенсів" розповіла про вихід на кордони 1991 року Унітаз буде як новий: секретний лайфхак досвідчених господарок Українці почнуть отримувати сонячні панелі: кому пощастить не боятися відключень Це вже законно: співробітникам ТЦК дозволили робити це під час вручення повістки
Показати ще

А країни-члени НАТО і учасники програми "Партнерство в ім'я світу" відправлять ще до 500 військовослужбовців з озброєнням і військовою технікою, до шести кораблів, до трьох підводних човнів, до шести літаків і вертольотів, 10 одиниць колісної техніки.

Навчання пройдуть в акваторії Чорного моря, на полігонах Збройних сил України, військових аеродромах в Одесі, Миколаєві, Херсоні, військових портах в Одесі, Миколаївської області та ін.