Російське видання "Ділове життя" в одному з аналітичних матеріалів випадково опублікувало кількість загиблих у бойових діях на території України російських солдатів. Цензори швидко видалили цифри, але їх вже підхопили інші журналісти. Крім того, дані залишилися в веб-архіві.

Про це пише оглядач Пол Родерік Грегорі у своїй публікації для Forbes.

Автор зазначив, що один з розділів звіту був сформульований як "Компенсація військовому персоналу за участь у бойових діях в Україні в 2014-2015 роках".

"Так, для сімей загиблих військових, які брали участь у військових діях в Україні, грошова компенсація становить три млн. руб. А тим, хто отримав інвалідність під час бойових дій - 1,5 млн. руб. Крім того, передбачена виплата контрактникам "бойових" за кожний день перебування в зоні військового конфлікту в розмірі 1,8 тис. руб. Всього станом на перше лютого 2015 року вже виплачена грошова компенсація для більше двох тисяч сімей загиблих та для 3200 військових, які отримали важкі поранення і визнані інвалідами", - говорилося в віддаленої статті.

Грегорі підкреслив, що експерти часто дізнавалися про секрети СРСР завдяки радянській пресі. Особливо такі дані можна було знайти в фінансових і технічних журналах. Виплати сім'ям загиблих російських солдатів повинні були відбитися на якихось статтях про бюджетні витрати. Російське видання підсумувало, що витрати на компенсації склали 20 мільйонів доларів.

Популярні новини зараз
В Україні пенсіонери отримають "подвійні", та навіть "потрійні" пенсії: у ПФУ озвучили вимоги Потрібно мобілізувати у першу чергу: ексчиновник розповів, хто має поповнити лави захисників Встановлення інвалідності буде проходити по новому: які документи готувати для МСЕК Постійна процедура більше не буде катуванням: українцям пояснили прості рішення щодо лічильників
Показати ще

Читайте також: У АТО загинули двоє військових

У статті згадується розпорядження президента РФ Володимира Путіна засекретити кількість загиблих російських солдатів "в мирні часи". Якщо сім'ї розголосять, що їхні сини загинули в Україні, вони втратять всі виплати і пенсії. Крім того за це встановлено кримінальне покарання.

Матерів загиблих солдатів РФ оголосили "іноземними агентами" за те, що вони збирали дані про кількість втрат на неоголошеній війні.