У Києві зapeєстрували спалах кишкової інфекції, в результаті якої на лікарняні ліжка потрапили п'ятеро громадян Польщі. Туристи зупинилися в Radisson Blu Hotel на Подолі. Іноземці госпіталізовані з попереднім діагнозом "гострий гастроентероколіт", повідомляє прес-служба Головного управління Держсанепідслужби в Києві.

"Станом на 26 серпня в стаціонарі залишалося троє постраждалих. Медична допомога надається в необхідному обсязі", - підкреслюється в повідомленні.

В ГУ Держсанепідслужби також зазначили, що епідрозслідування встановило, де харчувалися постраждалі поляки. Зокрема, вони снідали в кафе готелю, в якому проживали.

Обідали й вечеряли поляки в ресторані Мітла на вул. Прорізній, також обід був в кафе ТОВ "Ватмір-1" на вул. Волоська 8/5 на Подолі, а заключний банкет відбувся в ресторані готелі "Україна" на вул. Інститутській, 1.

Читайте також: Восьмеро людей отруїлися морозивом у Харкові

Популярні новини зараз
Сім'ї отримають по 5000 гривень: хто у списку Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити Новий закон про мобілізацію: чи позбавлять українців житла за неявку по повістці Тисячі українців привітають грошима: хто та яку допомогу отримає
Показати ще

У санепідслужбі підкреслили, що для встановлення причин виникнення спалаху інфекції та її ліквідації співробітники СЕС проводили санітарно-епідеміологічне обстеження кафе готелю, в якому проживали поляки.

"Для лабораторних досліджень відібрані 3 зразка кулінарних виробів, 60 санітарно-гігієнічних змивів з об'єктів навколишнього середовища, обстежено 29 працівників кафе. Обстеження інших установ, де харчувалися постраждалі, і лабораторні дослідження тривають", - йдеться в повідомленні.

Як повідомлялося раніше, у селі Білогородка Київської області 21-річна дівчина померла через отруєння кавуном.