В Організації з безпеки і співпраці в Європі засуджують сьогоднішній інцидент біля Верховної Ради України, у результаті якого були поранені журналісти.

"Навіть якщо цей інцидент не був спрямований проти журналістів, я занепокоєна цим і закликаю владу оперативно розслідувати цю справу, так само, як і попередні напади на журналістів", – йдеться у заяві представника ОБСЄ з питань свободи ЗМІ Дуні Міятович, опублікованій у понеділок, 31 серпня.

Під стінами українського парламенту у Києві 31 серпня виникли сутички після того, як Верховна Рада підтримала у першому читанні зміни до Конституції щодо децентралізації. Протестувальники почали наступ на будівлю Верховної Ради, яку охороняв кордон правоохоронців. За даними МВС, поранені близько 90 правоохоронців, загинув боєць Нацгвардії.

Читайте також: У бійні під Радою винні міліція та влада - "Свобода"

Управління МВС України у Києві інформує про двох поранених працівників ЗМІ під час сутичок під Верховною Радою. Як повідомили в Інституті масової інформації, поранені – оператор телеканалу 1+1 Дмитро Большаков (у нього осколкове поранення у ногу) та оператор інформаційного бюро "Правий" Роман Малко (осколкові поранення обох ніг).

Популярні новини зараз
Отримаєте менше – не дивуйтесь: Пенсійний фонд попередив про зміну розміру субсидії Мобілізація жінок у травні: кому доведеться йти до ТЦК Не дуже "стародавня", але безбожно дорога: як виглядає монета в 50 копійок, яка може озолотити Тіна Кароль пішла у відрив без одягу та зі склянкою: "Я зцілюю себе"
Показати ще

Голова МВС Арсен Аваков повідомив про затримання 30 учасників сутичок, у тому числі і мітингувальника, який кидав гранату у правоохоронців.