Кияни та гості столиці не дуже добре володіють знаннями базових фактів зі шкільної програми. Про це свідчить опитування платформи масових безкоштовних онлайн-курсів Prometheus та проекту Наукові пікніки в Україні / Scientific Fun.

Виявилося, що менше 40% людей можуть відповісти на запитання "Чому дме вітер?", а 40% опитаних не змогли згадати, в якому столітті жив Тарас Шевченко. Лише 57% респондентів пам'ятають, з якої події почалася Друга світова війна. І тільки 25% опитаних змогли згадати про те, що стрес не лише негативно впливає на людину, але й виконує важливу позитивну функцію регуляції внутрішніх процесів в організмі.

Водночас люди виявилися краще обізнаними в основах економіки. Але 30% опитаних не вдалося пояснити, що таке інфляція, не зважаючи на те, що цей термін постійно "на слуху" в часи економічної кризи.

Читайте також: У киян є запит на нові політичні проекти - експерт

Опитування проводилося 28 серпня у трьох районах Києва. Волонтери опитали 75 людей віком від 13 до 69 років.

Популярні новини зараз
"Відрізати два міста, прикриваючись миром": відомий екстрасенс визначив плани росії на травень 2024 Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома
Показати ще

"Цей результат не є професійним репрезентативним соціологічним дослідженням, але доволі красномовно ілюструє проблеми в сучасній українській освіті", - зауважили експерти Prometheus.