Четверо учасників АТО повернулися з реабілітаційного центру "Друскінінкай" у Литві. Там вони місяць поправляли здоров'я. Хлопці проходили водні та масажні процедури, каталися на велосипедах і піднімалися на скелелазну стінку. Про це повідомили в прес-службі Дніпропетровської ОДА.

Троє хлопців: Павло Полюхович, Роман Колдомасов і Артур Герасименко затрималися в Києві в особистих справах. Володимир Карпенко з 25-ї повітряно-десантної бригади долетів до Дніпропетровська, де його зустрів радник керівника Дніпропетровської облдержадміністрації Віталій Литвин і Почесний консул Литви Віталій Півняк.

Як зазначив Віталій Литвин, реабілітація в центрі "Друскінінкай" - це комплексна процедура: "Ухил робиться на опорно-рухову систему. Але бійці ще й психологічно розвантажуються. Їм роблять масажі, проводять екскурсії по містах, історичних місцях, музеях ", - зазначив радник голови ОДА.

Читайте також: Бійців АТО звільнили від сплати судового збору

За словами бійців, за місяць відпочинку вони побачили майже всю країну, а також президента Литовської Республіки Далю Грібаускайте:

Популярні новини зараз
Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів
Показати ще

"Захотіла з нами познайомитися, - говорить Володимир Карпенко. - Цікавилася здоров'ям, питала, чи подобається нам у них. Загалом, про життя поговорили. Взагалі, литовці дуже добре ставляться до українців, і до наших бійців. Переживають, цікавляться і всіляко підтримують. Навіть на ринку, коли хочеш сувенір купити, готові задарма віддавати ".

Нагадаємо, що за цей рік у Литві вже відпочили та оздоровилися 39 бійців.