На Львівщину почали з'їжджатися паломники - західноукраїнські віряни. У селі Берегове Мостицького району на вікнах недобудованої будівлі із цегли з'явилися ікони.

Про це пише Gazeta.ua.

"Хтось бачить на всіх вікнах, хтось лише на одному, то як рентген - один бачить все, а інший - лиш проявлене зображення. Треба з вірою до того підходити. Я, наприклад, бачу Марію з дитятком, Покрову, Марію, над якою стоїть Ісус, і просто образ Богородиці, яка молиться над нами", - розповів мшканець села 60-річний Ярослав Клок.

Читайте також: Для росіян релігійні переконання важливіші за свободу слова

Незвичайні зображення на склі будинку помітили ще 31 серпня.

Популярні новини зараз
Водоканали почали відключати неплатників: який борг вважається "критичним" Залишилися тижні: в Україні пенсіонерам збільшать виплати поза графіком індексації ПриватБанк зарахує на карти українців від 250 до 25 000 гривень: кому пощастить Друг президента Зеленського Жека Кошовий зізнався, як "виживає" на 2 тисячі баксів у місяць
Показати ще

"У нас всі переконані, що то якийсь знак, сподіваємось - до доброго. Може, війна скоро закінчиться, бо на однім із образів є зображення Богородиці – Покрови. А це заступниця українського козацтва, значить, і наших воїнів", - розповіла 70-річна Катерина Іванівна.

Сама будівля належить 30-річному Василю Гринчишину. Його сім'я наразі мешкає у батьків. Наступного року планували оселитись у власному житлі.

"Зараз замість даху - клейонка, там все затече, як не перекрити. А як розпочинати роботи, як люди постійно йдуть. Особисто я тільки на одному вікні бачив зображення. Зняв його і до церкви віддав. Та прихожани бачать святих і на інших вікнах, моляться", - розповів власник.

Щоб переконатися, що зображення на вікнах справжні, а не прості водяні розводи, місцеві священики намагалися відмити скло перед початком служіння. Але відбитки стали лише яскравіші.