Промосковські терористи "ЛНР" і "ДНР" влаштовують масові страти мирних жителів. Про це повідомляють у ООН.

У 11-й доповіді Управління Верховного комісара ООН з прав людини йде мова про вбивства, тортури, жорстке звернення, зґвалтування та інші знущання з громадян, які залишилися над підконтрольних бойовиками територіях. Про це повідомляє ЛІГАБізнесІнформ, що надають текст доповіді.

Так, ООН пише про дві масові страти мирних жителів бойовиками у селі Переможне, що в Луганській області. Передбачають, що терористи, які здійснили розправу, входять у спеціальну бригаду "Одеса".

"10 серпня 2014 року вісім озброєних людей У камуфляжі без пізнавальних знаків увірвалися у будинок волонтерів, які допомагали харчуванням українським військовим. Будинок пограбували і викрали жінку та чоловіка. Протягом десяти днів вони (бойовики) три рази поверталися до будинку і грабували його, загрожуючи пістолетом батьку одного з викрадених волонтерів. Сім'я не мала жодної інформації про долю волонтерів до січня, поки їх тіла не знайшли поблизу П'ятигорівки. У червні 2015 року експертиза підтвердила осіб загиблих. Причиною смерті волонтерів стали вогнепальні поранення в голову", - йде мова в доповіді.

Там же зафіксували 22 серпня 2014 року бойовиків убили біля свого будинку четверо членів однієї родини. Передбачають, що загиблі також допомагали українській армії. У звіті ООН говориться про й інших вбивствах і знущаннях мирних жителів і полонених військовослужбовців. Причому піддаються тортурам не лише українські військові, але й ті, хто воює на боці російських терористів.

Популярні новини зараз
Дати виплати пенсій "перетасували": чи можна змінити день отримання виплат В Україні пенсіонери отримають "подвійні", та навіть "потрійні" пенсії: у ПФУ озвучили вимоги Тепер в ухилянтів заберуть останнє: змусять платити шалені гроші 60-й День народження - не привід радіти: в Україні пенсіонерам повідомили погану новину
Показати ще

Читайте також: Терористи Донбасу не давали пити полоненій вагітній жінці

Як повідомляє ООН, бойовики стають жорстокішими. Так, з 16 травня по 15 серпня їм удалося зафіксувати вбивства 105 громадян, ще 308 отримали поранення. А з 16 лютого по 15 травня - 60 людей загинули від рук терористів, поранені 102.