В той час як нинішня київська влада займається рятуванням свого стрімко падаючого рейтингу, громадські організації та активісти політичних партій виконують їх обіцянки.

Зокрема, в минулому громадська організація "Рух за реформи" не словом, а ділом покращує ситуацію у столиці. Проблем у місті дуже багато, у кожній сфері життя. Особливо, якщо дивитися у процентному співвідношенні, головних змін потребує комунальне господарство.

Вирішувати проблеми треба негайно

Як ми пам'ятаємо, у червні цього року КМДА на чолі з Віталієм Кличко офіційно пообіцяла заміну ліфтів, проте особливих змін кияни не відчули. А від так, за вирішення проблем взялися активісти партії "РУХ ЗА РЕФОРМИ".

Зокрема, було відремонтовано ліфт за адресою Комарова 10а, в якому півтори години пробув літній чоловік з проблемами серця та через перенесений стрес потрапив до реанімації. Отже, таке не зовсім оперативне, як має бути, реагування комунальників на виклик, мало не коштувало життя людини.

Популярні новини зараз
Доходи не потрібні, субсидію дадуть і так: українцям пояснили нюанс Залишать останню сорочку: які речі не будуть вилучати в ухилянтів-боржників Українських водіїв внесуть до Реєстру військовозобов'язаних: чого чекати з червня 2024 року Нові ціни на соняшникову олію, рис та сосиски: чи спорожніють гаманці
Показати ще

Юристи "РУХу ЗА РЕФОРМИ" розібралися в проблемі і з'ясували, що мешканці будинку вчасно сплачують комунальні платежі, але ЖЕК не перераховує гроші фірмі, яка займається обслуговуванням ліфтів. Юристи і активісти будуть боротися, щоб проблема була усунена.

Ще однією проблемою є застарілі комунальні комунікації. І знову за справу взялися представники "РУХу ЗА РЕФОРМИ". Зокрема, усунули проблеми з каналізаційною трубою, що прийшла у непридатність в будинку по вулиці Ушинського 22. Жителі будинку звернулися до приймальні громадської організації з проханням вжити заходів для усунення несправності, оскільки комунальники не реагували на їх колективні звернення.

Не можна також оминути проблему, пов'язану з відсутністю облаштованих дитячих майданчиків у деяких районах Києва. Зокрема, жителі Оболонського району проявили ініціативу та за допомогою залучених активістів громадської організації провели толоку з прибирання та благоустрою дев'яти дитячих майданчиків. На жаль, міська влада ігнорує свій обов'язок по ремонту майданчиків, які в більшості випадків є небезпечними для перебування дітей.

Схожа ситуація з деякими скверами у місті. "Територія, яку влада назвала сквером, по суті такою не є. Територія закинута і поступово перетворюється на звалище", - розповідає активіст "РУХу ЗА РЕФОРМИ" Вадим Якимець.

За словами місцевих жителів, прибирання в сквері не проводиться. Постійно скупчуються гори сміття. Проблема в тому, що міська влада не передала дану територію на баланс комунальним підприємствам. По суті, вона є безхозною і як результат - це мальовниче місце знаходиться в недоглянутою стані. Через сміття погіршується екологія.

Волонтери "РУХу ЗА РЕФОРМИ" провели прибирання території, зібрали та вивезли сміття.

"Ми складемо карту проблемних місць Дарницького району і доб'ємося їх прибирання", - заявив активіст організації Антон Ізмайлов.

Незахищеною, на жаль, залишається і така верства населення як інваліди. Як приклад бездіяльності комунальних господарників можна навести ситуацію з повною відсутністю реагування останніх на прохання зробити нормальний пандус для інваліда на візку в будинку по вулиці Машинобудівна 25.

Кілька років тому працівники ЖЕКу зробили пандус біля його під'їзду. Однак, роботи виконали неякісно і тепер пандус в жахливому стані. Прохання про його лагодження комунальні служби ігнорують. Побачивши небажання влади допомогти у вирішенні цієї проблеми, активісти "РУХу ЗА РЕФОРМИ" своїми силами зробили новий пандус.

"На жаль, нинішня влада ігнорує проблеми людей з обмеженими фізичними можливостями. Їх, по суті, позбавляють права на гідне життя, на можливість вільно пересуватися. Не добившись від влади вирішення проблеми з пандусом, ми вирішили самі виправити цю проблему і зробили нормальний, комфортний і безпечний пандус", - говорить активіст політичної партії "РУХ ЗА РЕФОРМИ" Володимир Нестеренко.

За статистикою в Києві людей з особливими потребами - більше 100 тис. осіб, серед них є і учасники АТО, які віддали своє здоров'я, борючись за Україну. Проте, влада робить недостатньо, щоб цим людям жилося комфортно.

Отже, як кажуть "хочеш щось зробити якісно – зроби це сам". Ось і активісти партії "РУХ ЗА РЕФОРМИ" вирішили діяти за таким принципом, оскільки проблем у столиці, що потребують негайного вирішення дуже багато, а нинішня влада, на жаль, ігнорує ситуацію. Зокрема, житлово-комунальне господарство перебуває в жахливому стані, а влада так і не реагує на звернення громадян, хоча це є її прямим, встановленим законом обов'язком.