Збройні сили України до кінця року додатково отримають 8,5 тисяч зразків озброєння і військової техніки. Про це повідомив помічник міністра оборони Олексій Чорнобай, пише НБН.

"До кінця року вітчизняні виробники і спецекспортери поставлять у Збройні сили України ще близько 8 тисяч 500 різних зразків ОВТ і 363 тисячі одиниць боєприпасів", – сказав він.

За його словами, в рамках держзамовлення українські підприємства ОПК вже поставили армії понад 1 тис. 400 одиниць нового та модернізованого озброєння.

Читайте також: Армія США планує масштабні скорочення через брак фінансування

Зокрема, було поставлено 40 артилерійських гармат до бронетанкового озброєння, 525 тепловізійних, оптичних прицілів і засобів нічного бачення, 40 наземних радіолокаторів, 266 тис. 600 ракет і боєприпасів, 27 одиниць бронетанкового озброєння і техніки, серед яких і сучасні бронетранспортери БТР-4Е, 445 одиниць автомобільної техніки, 5 модернізованих літаків і вертольотів, 20 одиниць радіоелектронного устаткування для літаків і вертольотів, 5 безпілотних авіаційних комплексів, 3 радіотехнічні станції, 132 засоби інженерного озброєння і 187 засобів топогеодезичного і навігаційного забезпечення.

Популярні новини зараз
На обліку, уточнюється, у розшуку: українцям пояснили статуси у додатку "Резерв+" Кожному члену сім'ї по 3600 грн: українцям обіцяють тримісячну підтримку Гороскоп на тиждень 20-26 травня для всіх знаків Зодіаку: конфлікт Водоліїв, маскування Терезів та шанс Близнят Затримка виплат: Пенсійний фонд пояснив, що буде з пенсіями та субсидіями за травень
Показати ще

Нагадаємо, українці з початку 2015 року віддали на армію більше чотирьох мільярдів гривень.