Президент України Петро Порошенко під час зустрічі з українською громадою в Нью-Йорку вручив орден Данила Галицького сім'ї американського українця Марка Паславського, відомого за позивним "Франко", який загинув на Донбасі. Про це повідомляє прес-служба Адміністрації Президента.

Марк Паславський народився в Нью-Йорку в українсько-американській сім'ї. Закінчив військову академію в США. У 90-х роках приїхав в Україну, працював у фінансовому секторі. Отримав українське громадянство.

У квітні 2014 року, з початком війни в Донбасі, приєднався до батальйону "Донбас", а пізніше разом з батальйоном вступив в Національну гвардію і пройшов курс навчання в Нових Петрівцях.

Читайте також: Командир "Айдара" отримав звання Героя України посмертно

19 серпня 2014 Марк Паславський загинув у боях під Іловайськом (Донецька область). Похований 26 серпня 2014 на Аскольдовій могилі в Києві.

Популярні новини зараз
Часу залишилось обмаль: треба встигнути зробити це з трудовими книжками "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати
Показати ще