Найстарша японська жінка померла у віці 115 років.

Про це пише Корреспондент.

"Жінка, ім'я якої не називається, народилася 15 березня 1900 року, проживала в Токіо, в районі Сібуя, і померла вчора, 27 вересня", - ідеться у повідомленні міністерства охорони здоров'я, праці та соціального забезпечення країни.

Читайте також: Кількість японців у віці 80 років склала п'яту частину населення

На її зміну, найстаршою жителькою Японії відтепер вважають також 115-річну Набі Тадзіму, яка проживає в префектурі Кагосіма.

Популярні новини зараз
Виняток із правил: хто з українців може законно не платити за доставку газу Ухилянтам готують суворі обмеження: зроблять все, щоб йшли до ТЦК Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Раніше, у квітні цього року, в Японії померла найстаріша мешканка планети Місан Окава у віці 117 років.

Нагадаємо, нещодавно, число жителів Японії 80 років і старше вперше перевищила 10 мільйонів осіб. Чверть японців мають вік понад 65 років.

"Статистика публікується щорічно з нагоди національного свята - Дня пошани старості, який традиційно відзначається в Японії в третій понеділок вересня", - ідеться у повідомленні.

Японців у віці 80 років і старше - 10,2 мільйона осіб, що складає 7,9% від усього населення країни. Цей показник є найвищим із 1950 року, коли почали вести подібну статистику.