За привласнення і розтрату ввіреного на матеріальне зберігання вугілля на суму близько дев'яти мільйонів гривень та за ухилення від сплати податків мешканцю Червонограда суд призначив домашній арешт. Також було арештоване і його майно.

Про це повідомляє прес-служба Головного управління Державної фіскальної служби у Львівській області.

У Червонограді 34-річний чоловік створив дві фіктивні фірми. Вони начебто постачали кам'яне вугілля за бюджетні кошти. Через ці компанії відбувалась легалізація вугілля, привласненого у держпідприємства.

Потім його продавали іншим фірмам. Крім цього, підприємства не сплачували податків до державного бюджету.

Лабораторний аналіз зразків вугілля вказав на невідповідність між кількісними і якісними показниками, що визначаються державними стандартами та тендерними вимогами.

Популярні новини зараз
Українських водіїв внесуть до Реєстру військовозобов'язаних: чого чекати з червня 2024 року Уникнути повістки вже не вийде: ТЦК перевірятимуть українців за новими правилами Ціни на популярний продукт взлетіли до небес: чому українці вирішили його ігнорувати Пенсіонерам надають ще один вид пільг: що треба знати
Показати ще

Читайте також: На Донеччині вилучили понад 90 тонн контрабандного вугілля

Суд призначив зловмиснику домашній арешт. Його майно, на суму майже вісім мільйонів гривень, також потрапило під арешт.

Вугілля на суму близько дев'яти мільйонів гривень повернуто у власність державної установи.

Нагадаємо, що у квітні цього року працівники оперативного управління ДФС у Львівській області викрили незаконну схему розкрадання 14 тисяч тонн вугілля.