У п'ятницю, 2 жовтня, в Житомирі під час презентації проекту створення патрульної поліції у місті кілька десятків громадських активістів та представників ВО "Свобода" провели пікет проти міністра МВС України Арсена Авакова.

Як передає Радіо Свобода, мітингувальники тримали в руках плакати з написами: "Недовіра Авакову – імітатору реформ і розслідування по Майдану", "Де вбивці Майдану?", "Аваков, припиніть переслідування патріотів" тощо.

Під час виступу Авакова активісти кілька разів намагалися "перекричати" його і вигукували: "Ганьба". Повідомлень про правопорушення під час акції немає.

Міністр МВС Арсен Аваков на тлі вигуків протестувальників все ж зміг провести презентацію нової патрульної служби в Житомирі. Разом із ним до міста приїхав начальник управління патрульної поліції в Києві Олександр Фацевич.

"На цей момент подано вже 1200 анкет. Це свідчить про те, що бажання змінити і покращити систему у мешканців Житомира дуже велике",– повідомив Фацевич.

Популярні новини зараз
ТЦК заблокували водійські права: чи можна повернутися за кермо Ви подивитесь на лічильники і не повірите очам: як прибрати кілька кубів до кінця місяця без порушень По ваші лічильники скоро прийдуть: що потрібно зробити, якщо незнайомці вже на порозі "Працював усе життя, а користі - нуль": чи можуть українські пенсіонери продати свій стаж
Показати ще

Читайте також: Тренерів для нового спецназу почнуть набирати наступного тижня

Набір у патрульну поліцію Житомира триватиме до 23 жовтня, після чого розпочнуться конкурсні випробування. Безпосередні навчання поліцейських Житомира розпочнуться в грудні. Обрати мають 230 патрульних поліцейських, з яких 180 працюватимуть у місті, а 40 – у дорожній поліції.

Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков наприкінці вересня повідомив, що 7 листопада міліція в Україні формально припинить існування, але перехід від міліції до поліції не буде автоматичним, він триватиме близько півроку.