Осколки ракети, випущеної з системи "Бук", знайшли в тілах загиблих під час авіакатастрофи малайзійського Boeing.

Такі результати попереднього розслідування катастрофи МН17 озвучив колишній керівник української частини команди Василь Вовк, пише Європейська правда з посиланням на нідерландські ЗМІ.

"Фрагменти, як і уламки літака, були знайдені в тілах жертв. Ці елементи подібні до досліджуваних зразків. Ці зразки були надані експертам для порівняльного аналізу", - розповів він.

Ще у серпні розслідування встановило, що на місці падіння Boeing знайшли фрагменти, які ймовірно є уламками ракети, випущеної з "Бука".

Читайте також: Нідерланди відновлять справедливість в трагедії Boeing-777 - король

Популярні новини зараз
ПриватБанк скасував плату за важливу послугу: до кінця року не візьмуть жодної копійки "Продам місце в черзі": чоловіки штурмують ТЦК, воєнкоми не справляються Українці нарешті побачили Poch Tavria XL, яку збирали для Франції: навіть у таких журналах немає Українським родинам виплатять 10800 грн: як подати заявку
Показати ще

Якщо слідство встановить, що йдеться дійсно про "Бук", це може бути ще одною ознакою причетності Росії до катастрофи.

"Ніхто не сумнівається, що малайзійський Boeing був збитий ракетою, випущеною з системи "Бук", що була доставлена з території РФ і після злочину з допомогою терористів була повернута назад", - сказав Василь Вовк.

При цьому він стверджує, що систему було доставлено за свідомого сприяння Міноборони РФ.