Зважаючи на численні депутатські та громадські звернення, скарги та листи щодо діяльності Національного медичного університету ім. О.О. Богомольця, що надійшли до МОЗ у 2015 році, відомство вирішило провести комплексну перевірку діяльності вишу.

Перевірку проведе міжвідомча комісія під головуванням міністра Олександра Квіташвілі за участю представників СБУ, МВС та Держфінінспекції, повідомляється на сайті МОЗ.

Мета перевірки - запобігання порушень законодавства, дотримання статуту вищого навчального закладу, якості освітньої діяльності, здійснення контролю за дотриманням законодавства під час здійснення фінансово-господарської діяльності, забезпечення виконання керівником університету умов контракту, перевірки інших питань діяльності, а також підвищення ефективності діяльності університету.

Комплексна перевірка діяльності університету відбудеться згідно відповідного наказу від 5 жовтня 2015 року, підписаного Квіташвілі.

"Створена комісія має здійснити об'єктивну оцінку діяльності університету та його керівництва, належним чином перевірити усі документи та матеріали, підготувати висновки і пропозиції за результатами Комплексної перевірки", - зазначив міністр.

Популярні новини зараз
Виняток із правил: хто з українців може законно не платити за доставку газу Ухилянтам готують суворі обмеження: зроблять все, щоб йшли до ТЦК Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Читайте також: Студенти-медики просили Квіташвілі зупинити лікарів-убивць (фото)

Національний медуніверситет ім. О.О. Богомольця названий на честь прадіда Ольги Богомолець - голови парламентського комітету з питань охорони здоров'я та професора цього вишу.

Квіташвілі звинувачує Богомолець у блокуванні запропонованої ним медичної реформи. Міністр через це подав у відставку, проте Верховна Рада її не прийняла. Очікується, що голосування по відставці ще раз відбудеться на цьому тижні.

Конфлікт із Квіташвілі, що вилилився у публічну площину, Ольга Богомолець вважає "битвою світоглядів".