23-річна жителька Тернопільщини одразу після хрестин переламала своєму немовляті кінцівки. Інцидент стався у селі Курівці Зборівського району. Переломи виявила фельдшер через кілька днів після нещастя. Про це повідомили у прес-службі УМВС України у Тернопільській області.

У тернопільських селах досі практикують так зване міряння немовляти. Процедуру проводять після того, як скупають дитя. Ніхто вже й не пригадає, для чого треба силою зводити коліно і лікоть протилежних кінцівок маляти, але старі люди кажуть - так треба. До таких дідівських післякупельних процедур вдалася й 23-річна жителька села Курівці. Молода мати чи то сил не розрахувала, чи з іншої причини - слідство встановлює, проте під час такого міряння зламала місячному синові ручку та ніжку.

Як повідомили у міліції, найімовірніше, дитина отримала травми за три доби перед тим, як жінка показала її медикам. Матір пояснила, що набряки на кінцівках утворилися в суботу, після купання. У неділю родина святкувала хрестини. В понеділок ще сподівалися, що все минеться і лише у вівторок за наполяганням сільського фельдшера поїхали до районної лікарні. Звідти після проведення рентгенологічного обстеження немовля доправили до обласного дитячого медичного закладу. Діагноз: перелом лівої ноги та правої руки зі зміщенням.

Читайте також: На Житомирщині дитина загинула під колесами вантажівки

На даний час правоохоронці з'ясовують обставини нещастя, що сталося з місячним малюком. Згодом, після завершення лікування, буде проведена судово-медична експертиза.

Популярні новини зараз
У ТЦК облаштують місця для побачень: битва за військовозобов'язаних стане запеклішою Державну допомогу скасують з 1 жовтня: кого залишать без грошей Соціальна допомога для пенсіонерів: які документи потрібні для оформлення З жовтня почнуться виплати: українці можуть готувати гаманці
Показати ще

В УМВС розпочали кримінальне провадження за статтею необережне тяжке або середньої тяжкості тілесне ушкодження.

Як повідомлялося раніше, на Волині у Старовижівському районі жінка викинула народжену дитину в туалет.