Учні шостого класу Тернопільської обласної комунальної школи мистецтв імені І. Герети створюють зошити за власним дизайном. Вони оформлюють їх за допомогою підручних матеріалів.

Про це повідомляє місцеве видання "Свобода".

"Ми беремо звичайний блокнот чи зошит і наносимо на нього прикраси", – розповіли учні.

Вони розповіли, що іноді вже наперед знають, як має виглядати зошит. Але буває так, що ідея приходить під час роботи.

Діти використовують для оформлення органічні матеріали та, в основному, відтінки теплих кольорів.

Популярні новини зараз
Нові тарифи на газ в Україні: скільки він коштуватиме до квітня 2025 року Вже ніхто не сховається: "Оберіг" чекає сенсаційне оновлення, про чоловіків знатимуть все Вистачить на воду та хліб: кого з пенсіонерів поставлять на межу виживання Безкоштовний проїзд для всіх: українцям скасують плату за комунальний транспорт
Показати ще

"Прикрашаємо блокноти натуральними стрічками, декоративними серветками, мереживом, а також кавою та крупою. Словом, використовуємо усе, що є вдома", - кажуть учні.

Деталі оформлення до обкладинки зошитів вони приклеюють за допомогою клеєвого пістолета.

Діти залучають до творчої роботи і своїх батьків. Мама одного з учнів оздобила зошит вишивкою. Яскраво-червоні квіти, вишиті на картонній обкладинці, створюють композицію в українському стилі.

Читайте також: У Калуші школярі "оживили" овочі та фрукти (фото)

Ці вироби у магазині точно не купиш, бо вони існують у єдиному екземплярі. Такі подарунки до Дня вчителя учні роблять не вперше.

"Але подарунок, насамперед, цінний тим, що виконаний дітьми. Учні власноруч прикріпляли кожну деталь. Ніяка механічна річ не замінить енергетики, вкладеної у подарунок", — наголошує класний керівник шостого класу школи мистецтв Наталя Космина.

Вона розповіла, що у минулому році учні разом з батьками робили прикраси з вовни. Це, за її словами, дає можливість дітям розвинути творчу уяву та сформувати їх естетичний смак.