Сепаратисти використовують радянську ностальгію в промисловому місті, яке раніше називалося Сталіно, в спробі зміцнити промосковські настрої і нівелювати звірства Сталіна. Про це пише британський The Telegraph.

Три портрети колишнього диктатора Йосипа Сталіна з'явилися в центрі Донецька - "бунтівної столиці східної України". Як вказує видання, таким чином, сепаратистська влада підживлює ностальгію за радянськими часами у городян.

"Я думаю, що портрети Сталіна - це добре", - говорить 22-річна студентка. "Це наша історія, і багато людей забули про його існування", - уточнила Катерина.

Портрети доповнює фраза Сталіна "Наше діло праве, ворог буде розбитий, перемога буде за нами". Але, про жахи сталінських репресій і смерті близько п'яти мільйонів українців у 1930-х роках через голод, який викликала насильницька колективізація, не згадується.

Також, видання повідомляє, що портрети Сталіна стали обов'язковими в "чиновницьких кабінетах" сепаратистів на сході України.

Популярні новини зараз
В Україні легкові авто ТЦК беруть на облік: що загрожує власникам Ви подивитесь на лічильники і не повірите очам: як прибрати кілька кубів до кінця місяця без порушень У комунальних платіжках з'явилася нова графа: за що доведеться доплачувати В Україні впроваджують новий спосіб оплати за тепло: що тепер робитимемо
Показати ще