Франківський районний суд міста Львова засудив дезертира однієї з військових частин Львівщини до 5 років позбавлення волі. Цей термін охоплює також частково не відбуте покарання за попереднім вироком, інформує прес-служба військової прокуратури Західного регіону України.

Як повідомляється, ще до призову за мобілізацією чоловік був засуджений та звільнений від відбування покарання з випробовуванням, але вже під час проходження військової служби не виконав покладені на нього судом обов'язки - вчинив новий умисний злочин в умовах особливого періоду, передбачений за статею "дезертирство".

Враховуючи вказані обставини, суд визнав громадянина винним та призначив остаточне покарання, з урахуванням частково невідбутого покарання за попереднім вироком, у вигляді позбавлення волі на строк 5 років 1 місяць.

Читайте також: Дніпропетровця посадили у в'язницю за відмову воювати в АТО

Нагадаємо, за час збройного конфлікту на Донбасі минуло шість хвиль мобілізації в Збройні сили. Незважаючи на активність добровольців, більше шести тисяч військових дезертирували з місць дислокації. За рік в Україні було відкрито 6432 кримінальних виробництва за фактом дезертирства.

Популярні новини зараз
"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Пенсіонери отримають підвищену пенсію: які умови Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще