Росіян Олександра Александрова та Євгена Єрофеєва залишили під вартою до 2 січня 2016 року. Таке рішення у вівторок ухвалив Голосіївський суд столиці, передає ВВС Україна.

Суд відхилив клопотання захисту про те, щоб обох підсудних випустили під домашній арешт.

10 листопада розпочнеться розгляд справи по суті. Як розповіла адвокат Євгена Єрофеєва Оксана Соколовська, захист у суді буде доводити невинуватість своїх клієнтів.

Паралельно Вищий адмінсуд розглядатиме клопотання адвокатів про визнання Олександра Александрова та Євгена Єрофеєва військовополоненими на основі того, що вони нібито проходили контрактну службу в лавах збройних формувань невизнаної "ЛНР".

Захист не подавав запит про розгляд справи присяжними, тож її розглядатиме колегія суддів.

Популярні новини зараз
По ваші лічильники скоро прийдуть: що потрібно зробити, якщо незнайомці вже на порозі На сім'ю – 43200 грн: українцям дають грошову допомогу, треба звати маму чи бабусю В Україні впроваджують новий спосіб оплати за тепло: що тепер робитимемо Ціни на популярний продукт взлетіли до небес: чому українці вирішили його ігнорувати
Показати ще

Читайте також: Справу Александрова и Єрофеєва розгляне суд у Києві

Росіян звинувачують в участі у війні, незаконному переміщенні зброї та боєприпасів через кордон, незаконному носінні зброї, сприянню роботи "терористичної організації та вчиненні теракту".

Олександра Александрова і Євгенія Єрофеєва затримали у травні під час бою біля міста Щастя на Луганщині. Вони, як твердить прокуратура України, назвалися військовими ГРУ Генштабу РФ.

У Міністерстві оборони Росії заявили, що ці люди раніше звільнилися з військової служби. Росія послідовно заперечує участь своїх кадрових військових у боях на сході України.