В Одеській області пройшли практичні польові заняття. В них брали участь курсанти Військової академії в місті Одеса. Навчання проходять в умовах, наближених до бойових.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства оборони.

Курсанти продемонстрували професійний вишкіл під час ведення рейдових дій в тилу противника. Вони вчились проводити зачистку населених пунктів від незаконних збройних формувань.

Заняття проводили на єдиному тактичному фоні. Також на навчаннях врахували досвід проведення АТО. Головна мета військових маневрів полягала в прищепленні майбутнім офіцерам практичних знань й навичок щодо організації бою. Курсанти виступали почергово в якості командирів взводів. Вони комплексно виконували поставлені перед ними завдання, починаючи з вивчення вихідної обстановки до віддання бойового наказу та безпосередньої організації взаємодії між підрозділами, їхнього всебічного забезпечення та управління.

Читайте також: Італійські військові приїхали тренувати добровольців (відео)

Популярні новини зараз
Ухилянт з ганьби перетворився на бренд: втікачі жартують, українці – лютують 60-й День народження - не привід радіти: в Україні пенсіонерам повідомили погану новину Будете робити це перед працівниками ТЦК – сядете на 8 років: українців суворо попередили Безкоштовний проїзд для всіх: українцям скасують плату за комунальний транспорт
Показати ще

"Досвід участі українських військових в подіях на Донбасі змушує нас робити певні висновки щодо оптимізації підготовки курсантів із врахуванням вимог часу та сучасних способів ведення бойових дій", - наголосив заступник керівника Військової академії полковник Юрій Клят.

Для курсантів, за його словами, важливо оволодіти способами та мистецтвом практичного застосування здобутих знань.