У Києві 4 листопада відкрилася виставка донецької майстрині вишивки "Культурний простір Донеччини. Людмила Огнєва: Українське вишиття" в музеї Гончара - передає "Остров".

Людмила Огнєва - за освітою радіофізик, за покликанням громадський діяч, журналістка, дослідниця і майстриня.

Також вона є головою Донецького відділу "Союзу українок", заступником директора громадського музею "Смолоскип", який кілька останніх років був острівцем українства в Донецьку, а нині залишився в окупованій "ДНР". Майстриня поїхала з Донецька у вересні 2014 року.

"Я не хотіла їхати з Донецька. Але щоранку уздовж мого будинку йшли танки з Макіївки, позаду рефрижератор. Поблизу будинку стояв "ГРАД". Тому ця виставка - це виконання того заповіту, який глаголить мені з Донеччини", - зазначила Людмила на відкритті виставки.

Там представлено близько 200 робіт Огнєвої, які вдалося вивезти з окупованого Донецька.

Популярні новини зараз
Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку Травень буде дуже важким для українців, але 2 знакам Зодіаку пощастить: хто ці щасливчики Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом В Україні сигарети, алкоголь та паливо продаватимуть за новими правилами: що зміниться
Показати ще

Читайте також: У Києві покажуть скульптури Пікассо і Гогена

"Я вишиваю те, про що б мені хотілося розповісти. Не я вибираю героїв, а вибирає народ. Наприклад, людина повинна жити заради України, народу. По-друге, її повинні пам'ятати в піснях, поезії, образотворчому мистецтві", - поділилася майстриня.