Військовослужбовці з Канади привезли на Яворівський полігон 1700 аптечок. Вони аналогічні до тих, якими користуються канадські військові.

Про це повідомив хірург, керівник медичної групи українсько-канадських навчань, майор збройних сил Канади Ерон Мінклей на прес-конференції, передає "Вголос".

Він зазначив, що така аптечка коштує приблизно 400 доларів. Іноземці склали подібну аптечку для українців, але її вартість складає 175 доларів.

Канадський хірург розповів, що її склали таким чином, щоб військовий міг надати першу допомогу протягом перших десяти хвилин. Для цього є три фази. Зокрема, зупинка кровотечі, звільнення органів дихання та огляд інших частин тіла.

Одна частина набору містить засоби для зупинки кровотечі. Найбільше втрат військові зазнають від крововтрати. Вони мають накласти джгут в бойових умовах менше ніж за 45 секунд. В аптечці є спеціальні бинти, які замінюють джгути.

Популярні новини зараз
Дощі, грози і навіть заморозки: шашлик на Великдень доведеться відкласти, синоптики попередили про негоду Виплати ніхто не чіпатиме: переселенців порадували доброю звісткою Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти
Показати ще

Читайте також: Канадські інструктори вчать нацгвардійців боротися з ворогом (фото)

У наборі міститься пластир на грудну клітку, необхідний при пораненні легенів.

Він запобігає трісканню органів дихання, якщо повітря йде тільки в один бік.

"Потрібно оглянути всього пораненого, щоб визначити, чи є якісь інші проблеми, й усунути їх, – для цього є додаткові пов'язки та марлі", - зазначив Мінклей.

В аптечці також є грілка. Нею необхідно накрити постраждалого, щоб запобігти переохолодженню.