Пам'ятку архітектури XVIII століття активно реставрують. Наразі ведуть роботи над фасадом та схилами пам'ятника.

Про це пише Сегодня.

"Сьогодні разом з реставраторами, архітекторами, технологій та технаглядом приймали роботи. Після декількох годин перебування на лісах так приємно спуститися на рідну тверду землю", - розповів заступник гендиректора Національного заповідника "Софія Київська" Вадим Кириленко.

Читайте також: Одна з веж Генуезької фортеці впала в окупованому Криму

На це держава виділила чотири мільйони гривень. До кінця року планують реставрувати велику частину фасадів, укріпити схили і почати роботи із реставрації центральних сходів.

Популярні новини зараз
Отримаєте менше – не дивуйтесь: Пенсійний фонд попередив про зміну розміру субсидії Компанія Apple "вбила" багатомільйонне місто одним рішенням: тепер можна зносити все Запам'ятайте це, а краще запишіть: "Нафтогаз" дав корисні інструкції У Києві помітили величезну чергу до лікарні: що сталося
Показати ще

Завершити все мають у 2016 році, а оглядовий майданчик біля Андріївської церкви охочі зможуть відвідати вже влітку наступного року.

Нагадаємо, Андріївську церкву побудували за проектом видатного архітектора Франческо Бартоломео Растреллі в 1747-1762 роках.

Вона була діючою до 1961 року. 1968 церкву передали Національному заповіднику "Софія Київська". У 2001 році Кабмін постановив дозволити тут проведення богослужінь Української Автокефальної Православної Церкви.