У Києві презентували нову, і тепер - постійно діючу експозицію ретро автобусів, тролейбусів та іншого колісного транспорту.

Про це пише trucks.autocentre.ua.

"Історичний експозиційно-реставраційний центр "Київпастрансу", який утворили нещодавно, провів 5 грудня День відкритих дверей. Столичний музей транспорту тривалий час не мав власної території", - ідеться у повідомленні.

Читайте також: ТОП-5 найдоступніших міст Європи

Нарешті, ситуація змінилася - музей "оселився" на території колишнього АП 3 (пров. Радищева, 1), тут також облаштовують реставраційну базу для експонатів громадського транспорту.

Популярні новини зараз
Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає
Показати ще

Ще не всі вони у "оглядовому" стані, проте команда інституту, клуб Old Car Service та проект "Кофейбус", працюють над тим, щоб зібрати все та зберегти.

Наразі, продемонстрували радянський автобус ЗІС-155 1949-1957 років випуску. Він мав кузов у стилі американських однокласників кінця 30-х початку 40-х років. Тут також є тролейбуси Skoda 9Tr, які їздили київськими вулицями не одне десятиріччя.

Автотроллейвоз КТГ виготовлявся Київським заводом електротранспорту у 1972-1990 роках та відправлявся у 120 міст Радянського Союзу.

Фургони ЕрАЗ-762 часто працювали "розвозками" при аеропортах.

Французький автобус Saviem s53m з'явився на початку 60-х, тролейбус DAC 217E від румунського заводу "Аутобузул" - у 1972 році.

Старі міські автобуси скандинавських марок Saffle Lattmetal і Arna працювали на київських маршрутах із 2001 року. Тепер вони також стали "ретро".