12 грудня у Музеї Івана Гончара юні козаки влаштували святкування Калити та "Козацький гарт"- 2015.

Про це розповідає табір "Козацька фортеця" на своїй сторінці у Facebook.

"Арт-шоу "Гопак" показало виступ із історичною зброєю, учні позмагалися за кубок Калити, танцювальні колективи показували свої композиції", - ідеться у повідомленні.

Читайте також: Сільську церкву розписав найдорожчий український художник (фото)

Відома українська співачка Наталка Карпа також привітала гостей піснями. Діти із батьками грались у традиційні забави. Наприклад, намагались без рук вкусити Калиту під музику автентичного гурту "Буття".

Популярні новини зараз
Компанія Apple "вбила" багатомільйонне місто одним рішенням: тепер можна зносити все В Україні з’явився новий вид пенсій: отримати може кожен, але доведеться поділитись У коханні чекають справжні випробування: яким знакам зодіаку краще забути про стосунки Комунальники "наплювали" на мораторій: встановили незаконні тарифи та змушували переплачувати
Показати ще

Довідка. Калита - корж із маком і медом, з горіхами, вишнями або калиною. Круглу паляницю випікали гуртом вранці, збираючись у когось у хаті. Після цього починали ворожити.

Хлопці приходили до них "кусати Калиту" дуже пізно ввечері. Паляницю вішали на жердинці і їхали до неї на коцюбі. Той, хто був верхи звався "пан Коцюбинський", а той, хто охороняв Калиту – "пан Калитинський".

У святі є дві сюжетні лінії, які пов'язані із культом сонця та зі шлюбною магією.