Сьогодні в маршрутках Дніпропетровська активісти розвісили плакати із зображенням українських поетів та текстами їхніх віршів.

Організатори акції "Нація, що читає" розповіли, що захід спрямований на підвищення патріотичного духу серед мешканців міста, розташованого неподалік зони АТО. Молоді активісти вибрали вірші п'яти українських класиків, наприклад "Любіть Україну" Ліни Костенко, "Думка" Тараса Шевченка, "Любіть Україну, як сонце любіть" Володимира Сосюри.

Місцеві жителі радіють такій події.

"Я це підтримую, бо все вже забулося з віком. А тепер зайдеш в маршрутку і прочитаєш", - повідомила пасажирка маршрутного авто.

"Я дуже рада, що тепер у маршрутці можна прочитати вірші українських поетів. Найчастіше в маршрутці, особливо наприкінці дня, люди дуже злі і втомлені, а вірші українських поетів розслабляють і позитивно впливають на настрій. Тим більше, місто російськомовне і вірші класиків сприятимуть популяризації української мови", - повідомила "Знай" місцева жителька Марія.

Популярні новини зараз
Клієнти Monobank залишаються без грошей: доступ до рахунку закривають без попередження Якщо не встигли здати в банк – радійте: монети номіналом 5 копійок можна дорого продати Кого не мобілізують до армії: перелік професій Потрібно бути готовими: що буде з курсом долара до літа
Показати ще