Лідер "Правого Сектору" Дмитро Ярош і народний депутат Борис Філатов відвідали Холодний Яр у Черкаській області, де відбувається парад українських бійців АТО у рамках ювілейного вшановування борців за волю України.

Холодний Яр — це 20 сіл і 12 хуторів на площі 30 тис. га на правому березі Дніпра. Ця місцевість розташована в межах сучасних Черкаської і Кіровоградської областей. Назва "Холодний Яр" стала відома завдяки поезії Тараса Шевченка "Гайдамаки" 1841 р. Доти лісовий масив, що займав велику територію уздовж Тясмину і тягнувся аж до Суботова, мав назву "Мотронинський ліс".

У Холодному Яру багато пам'яток, пов'язаних з Коліївщиною — великим антифеодальним повстанням на Правобережній Україні XVIII століття.

У 1918—1923 роках тут велася боротьба за незалежну українську державу військово-політичною організацією (самопроголошена Холодноярська республіка) на чолі з братами Чучупаками.

Популярні новини зараз
ТЦК дав чоловікам 60 днів: повідомити обов'язково На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Орендарі можуть привласнити житло? Що треба знати Валютний ринок чекають важливі зміни: як можна буде здати чи купити долари
Показати ще