На даху столичного кінотеатру "Жовтень" почали споруджувати дивну цегляну стіну. У соціальних мережах люди висловлюють побоювання, що під приводом реконструкції над ним можуть звести ще кілька додаткових поверхів.

"Жовтень" один з найстаріших кінотеатрів столиці. Торік 29 жовтня його підпалили, розкидаючи в залі фаєри. Двоє молодих чоловіків пояснили, що так висловили своє обурення проти трансляції фільмів на ЛГБТ-тематику. Слідство у справі триває досі. За однією з версій, до підпалу могли мати стосунок активісти "Правого сектора". ПС це спростовує.

13 листопада Київрада ухвалила зберегти об'єм, стилістику та функціональне призначення кінотеатру. Ремонтувати понівечену будівлю взялася компанія "Житлоінвестбуд", котрою керує депутат Київради Вячеслав Непоп.

"Укладенням цегли лише вирівнюють стіни будівлі. Там не більше метра цегляної стіни. У нас немає претензій до робот будівельників", - пояснила директор кінотеатру Людмила Горделадзе.

За її словами, "Жовтень" розпочне свою роботу у жовтні.

Популярні новини зараз
Валютний ринок чекають важливі зміни: як можна буде здати чи купити долари Змішайте банани зі сметаною і вийде торт, краще за Наполеон: рецепт без випічки Це вже законно: співробітникам ТЦК дозволили робити це під час вручення повістки Київстар раптово змінює тарифи: що стосується всіх абонентів
Показати ще

"Зараз проект проходить оцінку у фахівців "Укрдержбудекспертизи". Сама реконструкція розпочнеться у червні", - пояснив Вячеслав Непоп.