Понад 97 мільйонів гривень, виділені Кабміном на реставрацію Маріїнського палацу у минулому році, дісталися будівельному управлінню Державного управління справами, яке і виявилося замовником ремонтних робіт.

Гроші пішли на кілька десятків підприємств, який повинні займатися реконструкцією. Близько мільярда гривень вже прийшло на будівництво у вересні, але коли журналісти прийшли перевірити, як ідуть роботи, вони були здивовані, тому що ремонтників там не було. Директор компанії Олег Горбатюк запевнив журналістів у тому, що гроші на ремонтні роботи вже пішли за призначенням, повідомляє bihus.info.

Чоловік уточнив, що за 100 мільйонів протягом чотирьох місяців зробили наступні роботи: нова покрівля в лівому флігелі, відбудовані історичні вікна, а в правому флігелі - фасади. У той же час генеральний підрядник реставрації тримає в секреті те, скільки і які фірми отримують на ремонт палацу.

Журналісти змогли з'ясувати, що Станіслав Адаменко отримує бюджетні кошти від замовника на роботу над проектом реставрації будівлі, а його приватні фірми на гроші з бюджету проводять реставрацію. Тобто роботами займаються одні і ті ж люди.

Читайте також: "Молоде дарування" вкрало в України 5,6 млрд. грн

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

Нагадаємо, що реставрація Маріїнського парку потребує ще один транш, який надійде в 2016 році і складе 95 мільйонів.