"Кличко – відвідайте сквер" - з таким закликом у соціальних мережах кияни влаштували флеш-моб. Вони просять мера відвідати сквер, який самотужки зробили активісти із сміттєзвалища. Зараз на цій території забудовники хочуть звести готель.

Активістка Євгенія Кулеба після подій на Майдані запросила небайдужих киян розібрати сміттєзвалище по вулиці Михайлівській.

"На місці сміттєзвалища ми самі збудували для себе сквер – організували дитячий майданчик, встановили лавки, посадили дерева та квіти. Назвали його на честь Героїв Небесної сотні. Тепер тут проводимо свята. Люди можуть прийти, відпочити", - каже Євгенія.

Зараз на цю ділянку претендує забудовник – фірма "Укрінвестресурс", якому міська влада в 2007 році продала землю.

Депутат міської ради Рена Назарова відправила запит у КМДА з приводу скверу.

Популярні новини зараз
Валютний ринок чекають важливі зміни: як можна буде здати чи купити долари Daewoo Lanos "Next-Gen": нова версія народного автомобіля закохує в себе з першого погляду Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками Це вже законно: співробітникам ТЦК дозволили робити це під час вручення повістки
Показати ще

"Мені надіслали відповідь – ділянка площею 0,25 га була продана "Укрінвестресурсу", а зараз - у власності товариства "Грін-плаза". Для створення скверу нам потрібно отримати згоду землекористувача або припинити право власності на земельну ділянку через суд", - пояснює Рена Назарова.

Активісти запрошують мера відвідати сквер та допомогти залишити його громаді.