Журналісти видання LB.ua проаналізували відмінності регіонів України за Індексом нещастя. У ході дослідження вони з'ясували, що українці стали менш щасливими в 4,4 раза.

З усіх регіонів, окрім зони АТО, найбільш нещасна Чернігівська область, оскільки індекс нещастя серед населення склав близько 37,9 відсотків. За нею йдуть Рівненська (37,6), Житомирська та Тернопільські області (36,7).

Протилежні показники у Чернівецькій області, яка визнана найщасливішою разом зі столицею України - Києвом.

Індекс нещастя базується на даних про зростання цін і рівня безробіття.

Цей показник запропонував використовувати американський економіст Артур Окун в кінці 1960-х. Окун працював радником 36-го президента США Ліндона Джонсона і керував Радою економічних консультантів при Білому Домі. Індекс нещастя дозволяв швидко оцінити зміну якості життя в країні в цілому і в окремих штатах.

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Розрахувати Індекс може будь-хто. Для цього достатньо скласти показники інфляції і дані щодо безробіття. Це- дуже умовний показник, але він робить економічні процеси зрозумілішими.

Матеріал по темі: Алкоголь і сигарети для українців важливіші, ніж комуналка