Прокуратура Харківщини затримала чоловіка, який фінансував терористів так званої "ЛНР". Він купував стартові пакети та скретч-картки поповнення рахунків мобільного зв'язку, які потім передавав бойовикам. Про це повідомив прокурор області Юрій Данильченко.

Крім цього, зловмисник оформляв в органах соцзахисту фальшиві документи. Вони давали терористам змогу знімати в банкоматах Харківщини нараховані соціальні виплати і відвозити готівку до підконтрольних бойовикам територій. Йому оголошено про підозру за ч. 1 ст. 258-5 Кримінального кодексу - фінансування тероризму.

Читайте також: Бойовики провезли 200 кг вибухівки рейсовим автобусом

Всього за цією статтею у Харківській області порушено 11 кримінальних справ.

Зокрема, наприкінці березня прокуратура області почала розслідувати викрадення 100 млн гривень через фіктивні фірми, пов'язані з лідером організації "Оплот" Євгеном Жиліним. СБУ оголосило йому підозру в фінансуванні тероризму. Ці дві справи об'єднані в одну. Жилін оголошений у розшук.

Популярні новини зараз
Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову
Показати ще