Сьогодні в Україні відзначається День пам'яті жертв політичних репресій.

Пам'ять загиблих вшанували сьогодні в Національному історико-меморіальному заповіднику "Биківнянські могили" під Києвом. На його території в 1930-ті - 40-ті роки таємно ховали людей, померлих і страчених у катівнях НКВС.

Читайте також: Панахиду за жертвами репресій у Биківні проведе УПЦ КП

У церемонії взяв участь президент України Петро Порошенко, представники місцевої влади, громадських і політичних організацій. Панахиду за загиблими відслужили священики Київського патріархату.

Пам'ять про жертви політичних репресій присутні вшанували хвилиною мовчання. Після установки вінків до братської могили, Порошенко поклав квіти до пам'ятника жертвам тоталітаризму і разом з послом Польщі в Україні Генріком Литвином - до пам'ятного знаку польських поховань.

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

День пам'яті жертв політичних репресій в Україні з 2007 року відзначають третьої неділі травня. По всій країні відбуваються покладання квітів, жалобні віче і церемонії.