Активістка громадського руху "Почайна" Анабела Моріна повідомила, що замість озера "Затока Вовковата" у Києві найближчим часом з'явиться черговий торгівельно-відпочинковий комплекс.

Моріна переконана, що за будівництвом дороги по річці Почайні у детальному плані території Петрівка - Оболонь криється зовсім не розвантаження Московського проспекту, а спорудження нових розважальних об'єктів.

"Перші сумніви у мене зародилися, коли в кулуарах Департаменту містобудування натякнули, що озеро, зване "Затока Вовковата", зазначено в детальному плані території Петрівки виключно з милості (от спасибі, дорогі...) проектувальників. Адже землі, на яких перебуває цей водний об'єкт, давно проходять по всіх "інвестиційних конкурсах". Інакше кажучи, там вже давно можуть стояти будівлі, та все руки не доходять у ділків...", - повідомила Моріна на своїй сторінці в facebook.
"Мені потрапили на очі документи, згідно з яким в 2013 році озеро вже було розділено на три земельні ділянки. При цьому було зазначено, що для двох з цих ділянок "зроблений проект землевідведення, розроблена документація із землеустрою і є договір авансу на викуп ділянки". Одна з ділянок була віддана в оренду на 5 років, якомусь приватному підприємству. Коли я побачила ці документи, то у мене пропала остання надія на те, що вздовж озера буде побудована естакада", - зауважила Моріна.

Читати також: Україні необхідно будувати Європу без ЄС

За словами Моріної, на місці озера збудують новий розважальний центр "Blockbuster Mall", будівництво якого вже розпочато.

Популярні новини зараз
Курс долара кине у розпач: вже затвердили Пенсії можуть поменшати: люди недоотримують тисячі гривень Українцям чітко відповіли з приводу індексації пенсій Це незаконно: чого не можуть робити ТЦК під час перевірки
Показати ще

"Отже, відповідь на наші нерозв'язні питання знайшлася на рекламному проспекті будівництва торгово-розважального центру "Blockbuster Mall". У цьому буклеті нові площі об'єкта складають не менше, ніж обіцяні рекламниками 120 тис кв м.. А знаходяться вони чітко на місці нинішнього озера - "Затока Вовковата", - повідомила Моріна.
Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Андріївський узвіз став пішохідною зоною: відтепер автівкам тут проїзд заборонено.