6 серпня директор Київського іподрому Геннадій Стадник заборонив в'їзд на іподром інстуркторам і пацієнтам Центру іпотерапії "Спірит". У благодійному центрі іпотерапії лікарі та інструктори лікують дітей за допомогою коней. Керівник центру Анна Бурага запевняє - Геннадій Стадник незаконно забороняє їм в'їзд і вимагає гроші.

"З серпня в нас закінчився термін оренди. І через 3 дні директор іподрому перекрив нам в'їзд на іподром, відрізав нам світло і опечатав манеж. Всі документи на продовження оренди манежу і стаєнь нами були подані до Департаменту комунальної власності - вони знаходяться в процесі розгляду, як повідомляють нам чиновники", - розповіла Анна Бураго.

Читайте також: "Путінська шавка" Варламов поміркував про українську мову

За чинним законодавством, якщо власник хоче розірвати договір оренди - він зобов'язаний за три місяці повідомити про розірвання договору. Але ніяких паперів Центр іпотерапії не отримав. А сам іподром знаходиться в комунальній власності і здійснювати такі дії без відома міської влади і комісії Київради Геннадій Стадник не має права.

"4 серпня Стадник викликав мене до себе, сказав, що йому потрібні гроші і тепер ми повинні платити в місяць по 2 тис. грн. за кожного коня, і ще 2 тис. грн. за комунальні послуги. У нас 6 коней - виходить, що в місяць ми повинні віддати 14 тис. грн. Без цієї суми він не дасть нам працювати. Я зазначила, що це незаконно - адже нам пропонують підписати договір на послуги. Але не договір оренди. А договір на послуги не дає нам ніяких прав знаходиться на іподромі, навіть якщо ми будемо платити гроші", - зазначає Бураго.

Популярні новини зараз
Затримка виплат: Пенсійний фонд пояснив, що буде з пенсіями та субсидіями за травень Абоненти не встигають за темпами "Київстару": тільки поповнили рахунок, а тариф уже подорожчав Не знайдуть цього в машині – отримаєте штраф: що можуть перевірити копи ТЦК заблокували водійські права: чи можна повернутися за кермо
Показати ще

"Спірит" заснований в 2010 році групою ентузіастів за підтримки дитячого психіатричного центру. Фахівці мають вищу освіту і пройшли спеціальне навчання за курсом "Іпотерапія при дитячих захворюваннях" за кордоном. У центрі працюють професійні психологи, реабілітологи, дитячий невропатолог.

"Спірит" підтримує зв'язок з іпотерапивтичними організаціями України, Росії та іншими країнами світу. Всі фахівці центру володіють верховою їздою і знають на практиці, як це працює. Методики роботи складаються індивідуально для кожної дитини і узгоджуються з лікарем.

Курирує Центр Національна медична академія післядипломної освіти, кафедра медичної реабілітації, фізіотерапії та спортивної медицини, кафедра дитячої, соціальної та судової медицини. Там особисто рішенням Геннадія Стадника також обурені. Лікарі впевнені - це не законно.

Читайте також: Киян убезпечили на дорогах

За період з 2010 року реабілітацію в Центрі пройшло понад 600 дітей. "Спірит" працює з дітками з такими діагнозами як ДЦП, реабілітація після інсульту, дітки з аутизмом, дітки із затримками мовного розвитку, генетичні захворювання, такі як синдром Дауна, порушення постави, неврози.

Геннадій Стадник на посаду директора Іподрому був призначений в квітні 2015 року, указом київського градоначальника Віталія Кличка.

До 2011 року він працював в Мін'юсті у Олександра Лавриновича, після чого потрапив на посаду керівника Виконавчої служби України. Будучи "головним" по реалізації вилученого конфіскату, він встиг і сам заробити чималі гроші, продаючи конфіскат через власну фірму ПП "Юстиція". Саме ця посада стала причиною люстрації, Стадника в 2014-му році. Але "цінні кадри" так просто не можна люструвати - сьогодні Стадник керує іподромом.

Співробітники іподрому неофіційно зізнаються - зараз головний манеж Києва більше нагадує концтабір - директор звільняє співробітників з найменшого приводу, до працівників відноситься по-хамськи.

Зараз Анна Бураго звернулася до юристів і в прокуратуру. У той же час співробітники Центру іпотерапії боятися, щоб коней, що працюють з дітьми, не вигнали в загальний загін до коней - інакше коні просто покалічаться, так як вони не звикли бути в табуні.