Вчора співробітники МВС в гаражі жителя Сєверодонецька виявили в пляшках ртуть. Про це повідомляє прес-служба МВС.

"В одному з гаражів гаражного кооперативу в селі Сиротін, який належить місцевому жителю 1967 року народження, виявили та вилучили 28 кг сильнодіючої отруйної ртуті, яка перебувала в 4-х скляних пляшках", - йдеться в повідомленні.

МВС порушило кримінальну справу за незаконне виробництво, виготовлення, придбання, перевезення, пересилання, зберігання з метою збуту або збут отруйних і сильнодіючих речовин.

Також 12 червня співробітники Старобільського райвідділу міліції, під час проведення санкціонованого обшуку за місцем проживання 34-річного місцевого мешканця на вулиці Молодогвардійська виявили та вилучили 3 куща коноплі.

Матеріал по темі: У Маріуполі знайшли гранатомет у сміттєвому баку

Популярні новини зараз
Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили" Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Нагадаємо, що ртуть є шкідливою речовиною, але отруйні тільки пари та її розчинні сполуки. При температурі 18 градусів починається інтенсивне випаровування ртуті в атмосферу. Вдихання такого повітря сприяє її накопиченню в організмі, звідки вона вже не виводиться, як і інші важкі метали.