У мусульман розпочався священний місяць. 29 днів вони притримуватимуться строгого посту та молитимуться

Рамадан – це дев'ятий місяць в ісламському календарі. Згідно з віруваннями, в цей час Аллах передав пророку Мохамеду священну книгу Коран. Це свято найважливіше для мусульман з усього світу.

Протягом місяця в денний час віряни відмовляться від прийому їжі, води. Дозволено підкріплюватися виключно до сходу сонця та після його заходу.

Також заборонені інтимні стосунки, паління та розваги. Натомість треба проводити час у молитвах та добрих справах. Сенс посту – випробування волі, викорінення гріхів, розкаяння, та подолання гордині.

Сьогодні уповноважений Президента України у справах кримсько-татарського народу Мустафа Джемілєв на своїй сторінці у Фейсбук привітав усіх мусульман з початком священного місяця. "Бажаємо успіхів у цьому місяці у всіх ваших добрих намірах. І висловлюємо тверду надію, що ще багато свят ми з народом будемо святкувати всі разом на своїй рідній землі в Криму, inşaallah", — йдеться у привітанні.

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Читайте також: Сину Джемілєва в Росії дали п'ять років в'язниці

Рамадан закінчиться 16 липня із заходом сонця. А вже наступного дня мусульмани розговлятимуться та відзначатимуть свято Ід аль-Фітр.