Київська міська спостережна рада обрала перші дитячі садки для ремонту за кошти уряду Німеччини. Про це повідомляє прес-служба КМДА.

"Сьогодні ми обрали чотири дитсадки, до яких вже повністю готова проектно-кошторисна документація. Це два дитсадки в Дарницькому районі – №242 і школа-садок "Всесвіт" та ще по одному в Деснянському (№795) і Подільському районах (№486). Оскільки проблема нестачі місць у дитсадках стоїть дуже гостро, ми вирішили відремонтувати чотири дитсадки поза конкурсом. Це дасть змогу відкрити додаткові 15 груп для більше ніж 400 дошкільнят", – зазначила голова ради Ганна Старостенко.

Чиновник відзначила, що міська влада обере максимальну кількість освітніх закладів, які можна буде модернізувати у рамках програми.

"З п'яти мільйонів євро, виділених німецьким урядом, Київ отримає 90%, а це близько 100 мільйонів гривень. За ці кошти ми плануємо відновити якомога більшу кількість місць. Повний перелік переможців конкурсу ми плануємо оголосити на наступному засіданні експертної ради", - підкреслила вона.

Читайте також: На престижному Печерську відмовляються від нового дитсадка

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня
Показати ще

Нагадаємо, що уряд Німеччині неодноразово допомагав біженцям із зони АТО. У квітні в Україну прибула шоста гуманітарна допомога. Окрім речей першої необхідності в останніх вантажівках були костюми для рятувальників.