В одному зі столичних кінотеатрів відбулася прем'єра української короткометражки "Міна". Художню стрічку зняли у вересні 2014 року в Слов'янську та Семенівці на кошти волонтерів та благодійних організацій.

На пост-продакшн "Міни" збирали гроші протягом лютого-квітня 2015 року. Накопити необхідну суму вдалося на краудфандинговій платформі "Спільнокошт". В травні кінострічку представили в Каннах.

Один з продюсерів фільму Олексій Толкачов заявив, що загальний бюджет картини становить близько $ 70 тис.

Читайте також: Коханці, велодоріжки, Донбас: що знімають у соціальній рекламі (відео)

В "Міні" йдеться про хлопця Гену, який тікає з-під вибухів у столиці, прагнучи миру і творчої самореалізації. Але навколишній світ не дає йому спокою: батьки не сприймають його громадянської позиції, дівчина не розуміє, оточення дратує. До автобуса в краще майбутнє - кілька кроків, раптом на шляху втікача виникає справжня перешкода, яка може позбавити його життя.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

Варто Гені відірвати ногу від землі - міна вибухне. І поки хлопець не може зійти з місця - всі ті, від кого він втік, знаходять його.