Скорочення обсягу держзамовлення у вишах України пов'язане з демографічною ситуацією.

У порівнянні з 2014 роком держзамовлення у вищих навчальних закладах України скоротили на 10-12%, розповіла перший заступник міністра освіти і науки України Інна Совсун, передає РБК-Україна.

"Що стосується обсягів державного замовлення, то воно скорочене у порівнянні з минулим роком ... Скорочення кількості місць державного замовлення становить 10-12%", - зазначила Совсун.

Читайте також: В ДНР видали надруковані на принтері дипломи

Вона також додала, що в постанові про державне замовлення минулого року чиновники передбачили 310 тисяч місць на всіх рівнях, при тому, що за фактом набрали лише 266 тисяч студентів.

Популярні новини зараз
"Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

За словами Совсун, недобір був пов'язаний з тим, що Донбас і Крим абітурієнтів фактично не набирали, хоча постанова ці території враховувала.

Крім цього, урізання держзамовлення пов'язане з демографічною ситуацією в Україні, додала перший заступник міністра освіти і науки.